Inzet gashaarden zijn vooral ontwikkeld om bestaande situaties te moderniseren. In Nederland staan veel open haarden met achterhaalde techniek. Open haarden hebben een slecht rendement en zijn ook risicovol. Inzethaarden zijn de oplossing voor het vervangen van open haarden. Inzet gashaarden worden vaak in een bestaande situatie geplaatst. Als er nog geen bestaande haard aanwezig is doe je er goed aan om te kiezen voor een van onze normale inbouw gashaarden.

aanbieding
Element4 Cupido 60 CF gashaard
€ 4.268,00
De Element4 Cupido 60 CF is een inzetgashaard met een open systeem. De Element4 Cupido 60 CF ga..
aanbieding
Wanders Square 60 3-zijdig gashaard
€ 3.458,00
De Wanders Square 60 3-zijdig is een inzet/inbouw driezijdige gashaard. Haarden Centrum Nederland ka..
aanbieding
Wanders Square 60 gashaard
€ 3.050,00
De Wanders Square 60 is een unieke front gashaard. Deze gashaard kan zowel als gashaard als inbouwha..
aanbieding
Wanders Square 60G Hoek gashaard
€ 3.375,00
De Wanders Square 60G Hoek is een inzet/inbouw tweezijdige gashaard. Haarden Centrum Nederland kan d..
aanbieding
Thermocet Trimline 70 SL gashaard
€ 2.195,00
De Thermocet Trimline 70 SL gashaard is een front inbouw gashaard. Haarden Centrum Nederland kan dez..
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

Inzet gashaarden

Inzet gashaard plaatsen in open haard

Een inzethaard wordt meestal in een bestaande situatie geplaatst. De afmetingen van de meeste inzet gashaarden zijn afgestemd op veel voorkomende afmetingen van open gashaarden. Zo kunnen wij altijd een haard aanbieden die goed in de bestaande situatie past. De Wanders Square serie is ontwikkeld om in bestaande open haarden geplaatst te worden. Het is heel verstandig om een bestaande open haard te vervangen. In de meeste gevallen kan er zelfs een gesloten systeem inzethaard in de open haard geplaatst worden.


Inzethaard met gesloten systeem kopen

Een gesloten systeem inzethaard is voor de zuurstofvoorziening niet afhankelijk van de zuurstof in de woonruimte. De zuurstof wordt dan aangevoerd door het bestaande kanaal waar de inzethaard onder geplaatst wordt. Er wordt voor de rookgasafvoer een flexibel kanaal door het bestaande kanaal getrokken waar de rookgassen door naar buiten kunnen. De ruimte in de bestaande schoorsteen om het flexibele kanaal heeft wordt gebruikt om zuurstof aan te voeren van buiten. Deze zuurstof wordt dan gebruikt voor een schone verbranding en een hoog rendement in de inzet gashaard.


Vuurbeeld inzet gashaarden

Om een geschikte inzethaard te vinden voor de bestaande situatie is het van belang welke afmetingen de bestaande open haard heeft. Ook is het belangrijk om de keuze te maken tussen een driezijdige haard, een tunnelhaard, een hoekhaard of een fronthaard. Een leuke hoekhaard van Wanders is de Wanders Square 60G Hoek. Het is bij alle modellen mogelijk om deze in een bestaande open haard te schuiven.


Hoog rendement

Een open gashaard geeft over het algemeen weinig warmte af. De meeste warmte gaat verloren door de schoorsteen. Meestal ligt het rendement van een open haard tussen de 15-30%. Bij een inzetgashaard kan het rendement oplopen tot wel 80%. Doordat open haarden de zuurstof en dus al verwarmde lucht voor de verbranding verbruiken is dat ook nog een slecht voor het rendement van de verwarming. Bij een goed geïsoleerd huis is het gebruik van een open haard sterk af raden en potentieel gevaarlijk. Informeer daarom naar de mogelijkheden voor een inzet gashaard bij Haarden Centrum Nederland.

Wil je weten welke inzet gashaard het beste past bij jouw woonsituatie? Haarden Centrum Nederland staat voor je klaar!