Klantenservice

Onze klantenservice is elke dag geopend van 08:30 uur tot 21:00 uur.

Let op: Wilt u onze showroom bezoeken? Bel dan even voor een afspraak. Zo bent u er zeker van dat er een adviseur voor u klaarstaat! 

Bekijk alle contactgegevens


Veelgestelde vragen

Soorten kachels

Er zijn heel veel verschillende soorten kachels. Haarden Centrum Nederland heeft een groot aanbod van gashaarden, houtkachels en elektrische sfeerhaarden. Deze zijn er ook weer in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande gashaarden, inbouw gashaarden, inzet gashaarden en hangende gashaarden. Met houtkachels is het hetzelfde. Haarden Centrum Nederland biedt een ruim aanbod van vrijstaande houtkachels, hangende houtkachels, inbouw houthaarden en inzet houtkachels. In sommige woningen is het technisch niet mogelijk om een houtkachel of gashaard te plaatsen. Voor deze woningen zijn elektrische sfeerhaarden een mooi alternatief. Elektrische haarden zijn gemakkelijk te plaatsen in vrijwel ieder huis.

Er wordt ook veel gesproken over open haarden. Dit zijn haarden gestookt op gas of op hout zonder dat er glas voor het vuur zit. Openhaarden onttrekken hun zuurstof voor de verbranding uit de woonruimte. Deze openhaarden moeten vervangen worden voor een moderne inzethaard om aan de huidige eisen te voldoen. Deze haarden kunnen vervangen worden voor een inzet houthaard of een inzet gashaard.

Het stoken van een houtkachel gaat vaak om emotie en een stuk functionele warmte. Men is vaak van vroeger uit opgegroeid met een houtkachel. Het niet hebben van een plaats in de woonruimte waar gezelligheid centraal staat wordt vaak als een gemis gezien. Een houtkachel creëert dat centrale punt waar het heerlijk warm is en het houtvuur knettert. De houtkachels van het merk Jotul hebben een zeer hoog rendement waardoor een gedeelte van de woonruimte ook verwarmd kan worden met een houtkachel. Haarden Centrum Nederland heeft een ruim aanbod van hoge rendement houtkachels.
Het voordeel van de meeste gashaarden is het gebruiksgemak. Met een druk op de knop staat de haard te branden en kunt u genieten van de vlammen en de warmte. Een gashaard is in veel nieuwbouwwoningen met vloerverwarming een uitkomst. In de koude maanden is het heerlijk om als u van buiten uit de kou komt om de haard aan te zetten en direct warmte heeft waaraan u zich kunt opwarmen. Haarden Centrum Nederland heeft een zeer divers aanbod van vrijstaande gashaarden, inbouw gashaarden en inzet gashaarden.
Een gashaard die een open systeem heeft is vaak een gashaard met een glasruit. Gashaarden met een open systeem halen de benodigde zuurstof voor de verbranding uit de woonruimte. Indien de ruimte goed geïsoleerd is kan het gevaarlijk zijn om een gashaard met een open systeem te gebruiken. Het beste is het om een gashaard met een gesloten systeem aan te schaffen. Deze gashaarden halen de zuurstof voor de verbranding uit de buitenlucht. Deze zuurstof wordt aangevoerd door het afvoermateriaal. In de meeste gevallen kunnen gashaarden met een gesloten systeem met het kanaal/rookgasafvoer door de gevel naar buiten. Het kanaal hoeft in dat geval dus niet het hele huis door. Ook is het mogelijk om een gashaard met een gesloten systeem door het dak van een aanbouw of uitbouw de laten gaan zonder dat deze boven de nok van het dak uit behoeft te komen. Haarden Centrum Nederland heeft een zeer compleet aanbod van gashaarden met een gesloten systeem.
Elektrische sfeerhaarden zijn eigenlijk in alle situaties goed te plaatsen. Er is geen afvoer van rookgassen nodig waardoor deze haarden goed in een appartement geplaatst kunnen worden. De elektrische sfeerhaarden van tegenwoordig hebben ook een zeer realistisch vuurbeeld. Zo is er van Dimplex bijvoorbeeld het Opti-Myst systeem wat op waterdamp werkt waardoor het lijkt alsof er echte vlammen in de haard te zien zijn. Element4 heeft een complete lijn van elektrische haarden met een zeer strak design ontworpen in veel verschillende maten. Haarden Centrum Nederland is dé leverancier op het gebied van Elektrische sfeerhaarden. Bekijk ons aanbod op de website.
Vroeger stond er in de meeste huizen een open haard. Deze waren op gas en op hout te verkrijgen. Tegenwoordig zijn openhaarden verboden. Dit houdt in dat open haarden niet meer verkocht en geïnstalleerd mogen worden. Het is aan te raden om uw bestaande open haard te vervangen door een inzet gashaard of een inzet houthaard. Inzet houthaarden hebben een zeer hoog rendement en geven dus ook veel meer warmte af dan open haarden. Inzet gashaarden hebben ook een veel hoger rendement dan open gashaarden. Haarden Centrum Nederland heeft een zeer divers aanbod van inzethaarden op gas en hout.

Offerte

U kunt een offerte aanvragen door op onze site te zoeken naar een haard die u er mooi uit vindt zien. Haarden Centrum Nederland biedt gashaarden, houtkachels en elektrische sfeerhaarden aan. Zodra u een product gevonden heeft kunt u het product bestellen of een aanbieding ontvangen door op de knop ‘ontvang aanbieding’ te klikken. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Haarden Centrum Nederland om telefonisch advies te ontvangen. Bel ons op 085 – 130 2626 of stuur een email naar info@haardencentrumnederland.nl!
Om een goede en complete offerte voor u op te stellen die aansluit op uw wensen en mogelijkheden moeten wij een aantal vragen stellen. Nadat wij een antwoord hebben op de vragen maken wij een complete offerte voor u op.
Wij nemen altijd binnen 48 uur nadat u de offerte aanvraag gedaan hebt contact op. Indien u geen reactie heeft ontvangen bel ons dan op 085- 130 2626
U heeft contact gehad met Haarden Centrum Nederland naar aanleiding van een offerteaanvraag en geen offerte ontvangen? Kijk dan of de offerte wellicht in de ‘ongewenste email’ of de ‘spam’ terecht is gekomen. Ook kan het zo zijn de contactgegevens die wij hebben niet correct zijn waardoor de offerte niet goed is aangekomen. Offertes versturen wij altijd binnen 24 uur nadat wij de situatie doorgenomen hebben! Neem contact op via 085 – 130 2626 of info@haardencentrumnederland.nl indien u uw offerte niet ontvangen heeft!
Het kan zijn dat uw vraag beantwoord wordt in een van de andere veel gestelde vragen. Wilt u zeker zijn van een goed en compleet antwoord bel ons dan op 085 - 130 2626 of stuur een mail naar uw adviseur van Haarden Centrum Nederland.
Dit kan door contact op te nemen met uw adviseur van Haarden Centrum Nederland op 085 – 130 2626 of door te reageren op de offerte dat u akkoord wil gaan met de aanbieding die Haarden Centrum Nederland u gedaan heeft.
Haarden Centrum Nederland stelt zijn offertes met grote zorg en in overleg met u op. Wij zijn transparant in de werkzaamheden die wij uitvoeren en wat wij verwachten van u. De prijzen die wij geven zijn conform de gemaakte afspraken. Haarden Centrum Nederland hanteert altijd prijzen inclusief btw.

Levering

Wij kunnen de meeste haarden en kachels uit voorraad leveren. Het verschilt echter wel per merk en model hoe snel wij kunnen leveren. Om er zeker van te zijn dat wij de haard op tijd leveren is het verstandig om zo snel mogelijk te bestellen en ons te vragen naar de datum waarop wij de kachel afleveren. In de meeste gevallen stemt de adviseur de leverdatum met u af.
In de meeste gevallen stemt uw adviseur een datum met u af. Onze transporteur neemt dan telefonisch of per mail contact met u op om een afspraak voor aflevering te maken.
Houdt u er rekening mee dat de kachel of haard op een pallet geleverd wordt. Deze wordt tot de eerste drempel van uw woning gebracht.

Installatie

Haarden Centrum Nederland heeft een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs. Deze installateurs zijn op de hoogte van de laatste eisen voor het correct plaatsen van uw gashaard of houtkachel. Indien u een offerte met complete installatie van uw gashaard of houtkachel wenst kunt u contact met ons opnemen zodat wij samen uw wensen en de situatie kunnen doornemen. Bel ons op 085 – 130 2626 of stuur ons een email op info@haardencentrumnederland.nl.
Wij installeren gashaarden en houtkachels door heel Nederland en gedeeltelijk ook in België. Of het nu in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Zwolle is, wij bieden u altijd de beste prijs.
In de meeste gevallen kan een gashaard of houtkachel compleet geïnstalleerd worden in 1 dag. Sommige klussen zullen een grotere omvang hebben waardoor het in overleg langer kan duren.
In de offerte die wij gemaakt hebben treft u onze uitsluitende voorwaarden aan. Dit zijn zaken die u zelf moet regelen om tot een succesvolle en goede installatie te komen. Verder zullen wij proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen.
Een strakke kolom van vloer tot plafond is een gladde ombouw van brandwerende platen. De haard wordt in deze ombouw strak ingebouwd en er zitten dan verder geen verspringingen, nissen of diepteverschillen in.
Indien wij een brandwerende haardombouw stucklaar afleveren moet deze ombouw nog gestuct worden. Indien u kiest voor een sausklare ombouw hoeft de ombouw om de haard heen alleen nog gesausd te worden.
Een ombouw is maatwerk en kan volledig naar uw wensen gebouwd worden. Als u boven de haard een TV wilt ophangen zal daar een nis voor gemaakt moeten worden in de ombouw. Haarden Centrum Nederland kan dit compleet voor u verzorgen!
Het kan in sommige gevallen zo zijn dat het kanaal/de buizen door de leef- en woonruimten heen moeten. In dat geval moet het afvoerkanaal afgetimmerd worden met een brandwerende koof. Deze koof is van brandwerende platen en kan meegestuct of mee gesausd worden.
De meeste gashaarden hebben een halfduimsaansluiting op het toestel. Dit is een aansluiting van 15mm. Zorg ervoor dat er op de plaats van de haard een aansluiting met deze afmeting aanwezig is om vertraging van installatie te voorkomen. Indien wij de gasleiding vanuit de meterkast naar de plaats van de haard moeten verzorgen is het van belang dat er in de meterkast een koperen aansluitstuk aanwezig is. Het aansluiten op een kunststof gasleiding is in de meeste gevallen niet mogelijk.
Een camera inspectie is van belang als wij voor de rookgasafvoer van de nieuwe gashaard of houtkachel gebruik gaan maken van een bestaand schoorsteenkanaal. In dat geval is verplicht om uw kanaal middels een camera inspectie te laten controleren. Bij een dergelijke inspectie kan er gekeken worden of het kanaal in goede staat is, welke diameter het complete kanaal heeft en of het nieuwe flexibele kanaal gaat passen. Weet u niet wie er een camera inspectie voor u kan verzorgen? Dan zorgen wij dat u in contact komt met bedrijf dat daar veel ervaring in heeft.
Als wij de gasleiding voor een gashaard moeten trekken van de kruipruimte naar de plaats van de haard zal dat in de meeste gevallen door de kruipruimte gaan. Het is van belang dat de installateur ter plaatse gemakkelijk toegang kan krijgen tot de kruipruimte en dat deze droog is zodat hij zijn werk goed kan doen.
De gashaarden en houtkachels die wij leveren zijn netjes en goed verpakt. Deze materialen zullen tenzij anders overeengekomen door u moeten worden afgevoerd. Ook in het geval dat wij een bestaande situatie aan moeten passen naar een geschikte situatie voor een nieuwe haard, zal het puin wat daarbij vrij komt, tenzij anders overeengekomen, door u moeten worden afgevoerd.

Betaling

In onze orderbevestigingen voegen wij altijd een betalingslink toe waarmee u gemakkelijk en snel de bestelling kunt afrekenen. Dit zorgt voor een voorspoedige afwikkeling van uw order en voorkomt vertraging.
Tenzij anders overeengekomen zal Haarden Centrum Nederland u niet om een aanbetaling vragen.
U kunt in de meeste gevallen de betaling contant of per pin bij aflevering voldoen. Houdt er rekening mee dat als u per pin wilt betalen dat u uw pinlimiet verhoogt naar het juiste bedrag!

Onderhoud

Het onderhoud dat uw gashaard nodig heeft is minimaal. Wel is het verstandig om 1 keer per jaar een erkend installateur naar uw gashaard te laten kijken. Het is bijvoorbeeld zo dat indien u dat door een erkend Faber installateur laat doen dat u voor de levenslange garantie van Faber in aanmerking komt.
Het is verstandig om de houtkachel af en toe schoon te maken. Dit is afhankelijk van hoe vaak u de houtkachel gebruikt. Ook is het verstandig om te controleren of de platen in de kachel nog heel zijn, deze kunnen na verloop van tijd slijten. Stook nooit op de stalen/gietijzeren bodem! Tip: steek uw houtkachel aan met bruine aanmaakblokjes, deze zorgen voor een langere levensduur van uw binnenwerk.
De schoonheid van verbranding en de trek van uw kanaal valt of staat met een schoon kanaal. Laat uw schoorsteen of rookkanaal minimaal 1 keer per jaar vegen voor optimaal stookplezier en veiligheid!
De meeste elektrische sfeerhaarden hebben geen onderhoud nodig. Het is wel verstandig om de haard eens in de zoveel tijd schoon te maken.

Garantie

De garantie op gashaarden zijn heel verschillend per merk. Zo krijgt u bij het merk Element4 standaard 5 jaar garantie. Bij anderen is het 2 jaar. Vraag uw adviseur om te kijken naar welk merk het beste bij u past.
De garantie op houtkachels verschilt per merk. Bij het merk Jotul kunt u zich aanmelden voor de verlengde garantie van wel 25 (!) jaar op gietijzeren onderdelen. Vraag uw adviseur welke houtkachel het beste bij u past.
De garantie op elektrische haarden is 2 jaar fabrieksgarantie.
Dit kan telefonisch op 085 – 130 2626, per mail naar uw adviseur of naar info@haardencentrumnederland.nl
Als u bij ons een haard of kachel hebt aangeschaft kunt u daarvoor onderdelen bij ons bestellen.