Gashaard in nieuwbouwwoning

Gashaard in nieuwbouwwoning

Gashaard in nieuwbouwwoning

Goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen zijn van alle gemakken voorzien. Een mooie keuken, een modern interieur, een leuke uitbouw en vloerverwarming. Al deze zaken zorgen voor een comfortabele en prettige woonervaring. Toch ontbreekt er vaak een stuk sfeer en warmte. Natuurlijk, de vloerverwarming houdt het huis goed op temperatuur. De warmte van een gashaard of kachel wordt gemist op een donkere winterdag of een koude herfstavond.

Mogelijkheden haard in nieuwbouwwoning

Hoe mooi het ook zou zijn om een gashaard in een nieuwbouwwoning te hebben, zijn daar wel de mogelijkheden voor? Verbazingwekkend genoeg zijn de mogelijkheden voor een gashaard in een nieuwbouwwoning enorm. Een nieuwbouwhuis is zeker geschikt voor een gashaard. Moderne gashaarden zijn erg ver doorontwikkeld waardoor er voor elke woning een geschikte kachel te vinden is. Een gashaard in een nieuwbouwwoning zal nooit voor functionele verwarming gebruikt worden. Een gashaard is dan bedoelt voor sfeerverwarming.

Afvoer gashaard

De meeste woningen hebben standaard geen schoorsteen of rookkanaal. Moderne gashaarden zijn wat dat betreft zeer gemakkelijk te plaatsen, ook in een nieuwbouwwoning. Gesloten systeem gashaarden kunnen namelijk met de rookgasafvoer op de gevel aangesloten worden. Het rookkanaal gaat dus niet door het dak maar door de gevel naar buiten. Dit voorkomt dat het kanaal alle verdiepingen door moet. Dit scheel enorm in ruimte, kosten, tijd en rommel. Een gesloten systeem gashaard hoeft dus niet boven de nok van het dak uit te komen. Als de gashaard in een aanbouw of uitbouw geplaatst wordt kan het rookkanaal door het platte dak van de aanbouw of uitbouw.

Gasleiding naar gashaard

Een gashaard heeft uiteraard gas nodig voor de verbranding. Als er een kruipruimte aanwezig is onder de woning is het in de meeste gevallen geen probleem om een gasleiding aan te leggen naar de plaats van de haard. De gasleiding wordt dan vanuit de meterkast aangelegd naar de plaats van de haard. Op de plaats van de haard hoeft de gasleiding dan alleen nog aangesloten te worden op de gashaard. Als er geen gasaansluiting in de woning aanwezig is kan er heel eenvoudig een gasleiding naar buiten worden aangelegd. Deze kan dan worden aangesloten op propaangas.

Gashaard en isolatie

Doordat de nieuwe huizen goed geïsoleerd zijn, is het belangrijk dat een gashaard niet te veel warmte afgeeft. Daar hebben fabrikanten van gashaarden wat op bedacht. De meeste moderne gashaarden hebben niet 1 maar meerdere branders. Om het vermogen van een gashaard laag te houden kan ervoor gekozen worden niet alle branders aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat de controle over de warmte bij de gebruiker van de haard ligt. Ook zijn er systemen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het verbruik en warmteafgifte van een gashaard lager wordt. Deze systemen laten de haard volgens een programma branden. Het programma zorgt ervoor dat de vlammen automatisch hoger en lager gaan binnen een bepaalde tijd. Bij sommige haarden kan dit een besparing tot wel 50% geven.

Kosten van een gashaard

De kosten om een gashaard brandend in huis te hebben staan worden altijd op de volgende manier opgebouwd. Ten eerste is er de prijs van het losse toestel en eventuele opties. Daarna volgen de kosten voor het rookkanaal en de rookgasafvoer. De installatie van de haard en de brandwerende haardombouw worden als allerlaatste berekend. Haarden Centrum Nederland kan zeer snel en eenvoudig de kosten van een gashaard berekenen. Haarden Centrum Nederland kan ervoor zorgen dat alleen een losse kachel geleverd wordt, maar ook een compleet pakket inclusief installatie. Dan verzorgen wij de complete levering en installatie van de gashaard van A tot Z.

Vraag nu een scherpe prijs aan voor een gashaard bij Haarden Centrum Nederland!

Laat uw reactie achter